Gratis museum for unge 18-27 år

Foto: Aros i Aarhus.
Profilbillede
Anja Nielsen

I uge 37 kan du gå ganske gratis på museum i bl.a. Aalborg, hvis du er i aldersgruppen 18-27 år. Det landsdækkende initiativ kaldet K7 byder unge landet indenfor hos en lang række kulturskatte. På landsplan er der således hele 100 museer, der er åbne for ungdommen helt uden betaling. Aalborg byder bl.a. på fri entre hos Kunsten og Utzon Centeret.

Sidste år benyttede mere end 8000 unge sig af det gratis landsdækkende tilbud, hvor en lang række museer og kunsthistoriske attraktioner kunne besøges uden entré.

Golden Days Festival, der bl.a. står bag dette kulturelle ungdoms-initiativ, melder i en pressemeddelelse om en stigning af tilmeldte museer – hele 40 flere end sidste år.

Over 100 gratis museer

Det er nærmere betegnet 111 kulturinstitutioner, der er tilmeldt sig denne begivenhed, der forløber hele uge 37 for unge under 27 med interesse i dansk kultur. 

Initiativet K7 står med k for kultur og tallet 7 for endelsen på ugen, der er 37 samt endelsen på aldersgrænsen, der er 27 år.

Det er ikke kun i Aalborg, at du kan få glæde og fornøjelse af de mange spændende gratis entréer. På listen med 111 museer finder du f.eks. Aros og Moesgaard i Aarhus, Dansk Arkitektur Center i København, Faaborg Museum, Kulturmuseet i Vejle samt Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk. 

Der er for de unge tilmed mulighed for at vinde årskort ved at lægge billeder eller video af de besøgte kulturinstitutioner på de sociale medier.

Læs mere her: https://k7k7.dk/ 

Kilde: K7