400 års jubilæum: Oplev Jens Bangs Stenhus på en historisk byvandring

dato

Tag med på en spændende rejse tilbage i tiden, når Jens Bangs Stenhus i Aalborg fejrer sit 400 års jubilæum. Mandag den 7. oktober 2024 kl. 17:00 kan du komme med på en byvandring og få en unik indsigt i husets og byens fascinerende historie.

Historisk byvandring med Jens Bang
I anledning af Jens Bangs Stenhus' 400 års jubilæum, inviteres alle til at deltage i en byvandring, hvor du kan følge i købmanden Jens Bangs fodspor. Jens Bang, der levede fra 1570 til 1644, var en af Aalborgs rigeste og mest indflydelsesrige købmænd. På turen vil du få mulighed for at besøge pakloftet på øverste etage i hans imponerende stenhus, hvor der er indrettet en udstilling om husets historie.

Aalborg som handelscentrum
Da Jens Bang levede, var Aalborg Danmarks næststørste by og et dynamisk centrum for handel og håndværk. Byen blev styret af de rigeste købmænd, og Jens Bang var den rigeste af dem alle. Hans stenhus, som i dag er Nordeuropas flotteste borgerhus fra renæssancen, fungerede både som kornlager, handelsboder og bolig for hans familie.

En by præget af nye ideer
Byvandringen giver et indblik i, hvordan eksotiske handelsvarer og tilrejsende bragte nye ideer til Aalborg, hvilket har sat varige spor i byen. Du vil også høre om de mennesker, der boede i Aalborg på Jens Bangs tid, inklusive nogle af byens sladderhistorier om slagsmål, heksefrygt og Jens Bangs (måske) uægte barn med en tjenestepige.

Besøg andre historiske bygninger
Turen inkluderer også et besøg ved andre historiske bygninger i Aalborg, såsom Jørgen Olufsens gård fra 1616, som ligger tæt på Jens Bangs Stenhus. Denne gård er en af Danmarks bedst bevarede købmandsgårde fra den tid.

Praktisk information
Dato: Mandag den 7. oktober 2024
Tid: Kl. 17:00
Sted: Jens Bangs Stenhus, Østerågade 9, 9000 Aalborg
Arrangør: Alle

Bemærk, at adgang til loftet i Jens Bangs Stenhus foregår via trappe til 5. sal. Der er ingen elevator eller anden adgangsvej egnet for barnevogne, kørestole eller gangbesværede.

Foto(s): Nordjyske Museer

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut