Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til en række videnskabelige opdagelser. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.
Fra gær til klimatolerante planterDu vil få et indblik i maltningens betydning for smagsvariationer og høre om udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Desuden vil foredraget berøre den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan historisk DNA kan give indsigt i fortidens planteklima.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Aalborg Tekniske Gymnasium, Friss afd., Nyhavnsgade 14, 9000 Aalborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Arrangementet er en del af Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her