Sæsonåbning med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus

dato

Oplev en musikalsk rejse gennem forskellige genrer, når Aalborg Symfoniorkester åbner sæsonen med chefdirigent Joshua Weilerstein. Koncerten byder på værker af Mahler, Erik Sandberg og Abigale Reisman, og finder sted torsdag den 5. september 2024 i Musikkens Hus.

Program og værker

Aftenen indledes med et nyskrevet værk af orkestrets egen hornist Erik Sandberg. Dette er første gang, at orkestret skal spille et værk af Sandberg, som tidligere har komponeret musik til Pro Musica-koncerter. Herefter følger et værk af Abigale Reisman, som blander klassisk musik med klezmermusik. Esekiel's Wheels Klezmer Band vil være solister.

Efter pausen venter Gustav Mahlers 5. symfoni, en dramatisk rejse i følelsernes vold. Symfonien er kendt for sin berømte langsomme fjerde sats, Adagietto, som blev brugt i slutscenen af filmen "Døden i Venedig".

Efter koncerten

Efter koncerten fortsætter fejringen af sæsonåbningen på Øvre Foyer, hvor Esekiel's Wheels Klezmer Band spiller videre, og baren er åben. Publikum opfordres til at blive og nyde den festlige atmosfære.

Gratis koncertintroduktion

For dem, der ønsker at få en dybere indsigt i aftenens program, tilbyder Jan Mygind en gratis koncertintroduktion kl. 18.30 i Intimsalen.

Rabatmuligheder

Koncerten indgår i Maestro-serien, som tæller syv koncerter dirigeret af Joshua Weilerstein i sæson 2024-25. Ved køb af billet til alle syv koncerter gives der 40 pct. rabat. Derudover tilbyder Aalborg Symfoniorkester også Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter, hvor der gives 30 pct. rabat ved køb af billet til alle otte koncerter.

Læs mere om rabatter og fordele her.

Praktisk information

Dato: Torsdag den 5. september 2024

Tid: Kl. 19.30

Sted: Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg

Entré: 75-350 kr

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Læs mere på musikkenshus.dk

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut