Randers' middelalderhistorie udforskes i foredrag på Nordjyske Museer

dato

Oplev en spændende aften med museumsinspektør Thomas Guntzelnick Poulsen fra Museum Østjylland, når han dykker ned i Randers' middelalderlige udvikling. Foredraget er en del af rækken "Arkæologien i nyt lys", der præsenterer ny arkæologisk viden i Aalborg.

Onsdag den 12. marts 2025 inviterer Nordjyske Museer til et fascinerende foredrag om Randers' rolle som en middelalderlig centerby ved Gudenåen. Museumsinspektør, ph.d. Thomas Guntzelnick Poulsen vil kaste lys over byens udvikling og dens indplacering i det netværk af byer, der opstod i vikingetiden og middelalderen.

Randers - en unik middelalderby

Randers adskiller sig ved ikke at være en domkirkeby, og dens placering ved Gudenåen har haft stor betydning for byens udvikling. I middelalderen blev mere land inddraget fra de våde områder, og byens historie er nu ved at blive udforsket og dokumenteret.

Arkæologien i nyt lys

Foredraget er en del af rækken "Arkæologien i nyt lys", der præsenterer den nyeste arkæologiske viden. Serien er tilrettelagt af museumsinspektør, ph.d. Torben Birk Sarauw fra Nordjyske Museer i samarbejde med Folkeuniversitetet, og har til formål at belyse aktuelle historiske temaer lokalt, regionalt og nationalt.

Forårets program

Udover foredraget om Randers, byder forårets program på flere spændende emner, herunder "Hændelser ved vand" med Karen Povlsen, "Miljøarkæologi" med Morten Fischer Mortensen, og "Fyrster og friller" med Torben Trier Christiansen.

Praktisk information
Dato: Onsdag den 12. marts 2025
Tid: Kl. 19.00
Sted: Nordjyske Museer, Algade 48, 9000 Aalborg
Entré: Enkeltforedrag 175 kr, samlet pris for foredragsrækken 550 kr
Billetter: Kan ikke købes i døren



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut