Oplev videnskaben bag ølbrygning med Carlsberg Laboratorium

dato

Kom med til et fascinerende foredrag, hvor Carlsberg Laboratoriums leder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund dykker ned i videnskaben bag ølbrygning. Arrangementet finder sted den 19. november 2024 kl. 19:00 på Kanalhuset i Aalborg Øst.

Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølproduktion. Deres forskning har bidraget til banebrydende opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. I dette foredrag får du indblik i, hvordan laboratoriet arbejder med forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.

Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarer

Foredraget vil også fokusere på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil der blive præsenteret den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold.

Smagsprøver og historisk indsigt

Som en del af foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Der vil også blive præsenteret fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.

Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet og Carlsbergfondet. Det streames live fra Aarhus Universitet.

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Kanalhuset, Damstræde 48, 9220 Aalborg Øst
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
For yderligere information om foredragsserien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Aarhus Universitet.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut