Oplev miljøarkæologiens fascinerende verden i Aalborg

dato

Den 26. februar 2025 kl. 19.00 inviterer Nordjyske Museer til et spændende foredrag med seniorforsker Morten Fischer Mortensen fra Nationalmuseet. Foredraget er en del af rækken "Arkæologien i nyt lys" og vil udforske, hvordan arkæologi og naturvidenskab kan belyse menneskets historie i Danmark.

Foredraget vil tage deltagerne med på en rejse gennem tiden, hvor de første mennesker i Danmark jagtede rensdyr, og hvordan landskabet har udviklet sig fra åben tundra til kulturlandskab. Der vil også blive talt om en voldsom klimakatastrofe i jernalderen, som måske har lagt grunden til vores rugbrød, samt hvordan et latrinbesøg i 1600-tallets København vidner om en globaliseret verden.

Arkæologiens betydning for vores forståelse af fortiden

Arkæologi er studiet af tidligere tiders menneskelige aktivitet, primært gennem materielle levn. Da størstedelen af menneskets historie fandt sted før skriftens opfindelse, er arkæologi en essentiel metode til at forstå ældre samfund. Foredragsrækken "Arkæologien i nyt lys" præsenterer den nyeste arkæologiske viden og bidrager til aktuelle historierelaterede temaer og debatter.

Foredragsrækken for foråret 2025

Foredragsrækken er tilrettelagt af museumsinspektør, ph.d. Torben Birk Sarauw fra Nordjyske Museer i samarbejde med Folkeuniversitetet. Den omfatter en række foredrag med nogle af landets førende arkæologer, der deler deres indsigt i alt fra tro og traditioner i landskabet til middelalderbyen Randers og gravpladsen ved Vaarst.

Praktisk information
Dato: Onsdag den 26. februar 2025
Tid: Kl. 19.00
Sted: Nordjyske Museer, Algade 48, 9000 Aalborg
Entré: Enkeltforedrag 175 kr, samlet program 550 kr
Bemærk: Billetter sælges ikke i døren
Foto: Naturvidenskabelige undersøgelser i Fredensborg Slotssø



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook