Status på åbning af Østerå i Karolinelund

dato

Projektet med åbning af Østerå i Karolinelund nærmer sig sin afslutning. Åen er genåbnet i et smukt slynget forløb, der nu gør det muligt at følge vandets vej gennem parken ud mod fjorden.

Projektet med åbningen af Østerå gennem Karolinelund understøtter både rekreative kvaliteter, vandmiljøhensyn og håndtering af de større og større mængder af regnvand, der kommer. Allerede i den korte periode åen har været åben, har man kunne følge, hvordan vandet stiger i perioder med megen regn.

Åforløbet er anlagt med broer, der giver passagemulighed over vandet, samt opholdsplatforme, der gør det muligt at komme helt tæt på vandet.

Parken har fået en flot ny, grøn forplads mod Karolinelundsvej/Jyllandsgade med bakker, belysning og beplantning, der trækker det grønne helt ud til en af byens store indfaldsveje og forbinder det grønne forløb til den nye Åpark, der snart etableres på Godsbanearealet.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen fortæller om projektet:

- ’Sammen med By- og landskabsudvalget var jeg i september på en rundtur i Karolinelund, hvor vi ved selvsyn kunne få et indtryk af, hvor langt arbejdet er kommet.

- Det er en helt utrolig transformation, der sker i Karolinelund, og jeg er sikker på, at parken bliver en rekreativ perle, som vil blive et trækplaster for mange aalborgensere. Samtidig er det imponerende at se, hvordan parken kommer til at byde på flere typer af oplevelser udover den herlighedsværdi, der knytter sig til det rekreative. Vi kan kun glæde os’, slutter rådmanden.

Der er etableret en ny mur som erstatning for den gamle faldefærdige mur. Muren skal sikre mere fredfyldte opholdsmuligheder helt ud til parkens kant i det ellers trafikerede område i byen, og der er lavet aftale med Street Art miljøet om, hvor der må males på muren.

Kommunen har gjort sig umage for at fastholde muligheden for ophold på nye plæner, ligesom aktiviteten med beachvolleybanen også er fastholdt, men på en ny placering.

Aalborg Haverne i Karolinelund findes stadig i parken, men på en ny placering mod øst, sammen med petanque aktiviteten. Der kommer igen en pavillon i nærheden af haverne og petanque, så man kan sidde i tørvejr og have fællesspisning, yogaarrangementer mv.

Fredagskoncerterne fastholdes i parken på en fornyet scene, og der er afsat plads til, at der stadig kan være et område til skate-aktiviteter midt i parken. Der er dog endnu ikke afsat penge til at anlægge banen, som en del af åprojektet, der kun dækker den nordlige og vestlige del af parken.

Endelig arbejdes der på et spændende belysningsprojekt (udført af John Kørner), som et kunst-projekt med master, der understøtter en tivoliagtig stemning.

Som noget nyt er der også områder, hvor der etableres hjemmehørende urter for at understøtte biodiversiteten, og i vandløbet skal der udsættes planter, der vil understøtte biodiversiteten i vandmiljøet, ligesom der på den placering, hvor der engang var et ”kinesisk præget” område i det gamle Tivoli - kommer en lund af smukke japanske kirsebærtræer.

Plantningen af resten af planterne i projektet forventes udført i foråret 2023 og en egentlig indvielse planlægges til juni 2023. Til den tid vil også de sidste bænke og skraldespande være sat op.

Der vil stadig være nogle områder i parkens østlige del, der trænger til en opgradering, og det vil kommunen løbende arbejde på at få løst.


https://www.aalborg.dk/nyheder/alle-nyheder/2023/02/status-paa-aabning-af-%C3%B8steraa-i-karolinelund
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook