Oplev tysk efterkrigstidskunst på Kunsten i Aalborg

dato

Den 15. september 2024 inviterer Kunsten - Museum of Modern Art i Aalborg til en enestående udstilling med værker af Sigmar Polke, Anselm Kiefer og Georg Baselitz. Disse tre mestre har med deres banebrydende tilgang til maleriet skabt et kunstnerisk nybrud i tysk efterkrigstidskunst.

Tre toneangivende kunstnere
Efter Anden Verdenskrig tog Sigmar Polke, Anselm Kiefer og Georg Baselitz livtag med historien og genvakte interessen for tysk kunst. Deres eksperimenterende og banebrydende tilgang til maleriet italesatte de tunge tabuer og traumer, der lå som et tæt mørke over Tyskland. Udstillingen på Kunsten giver et unikt indblik i denne forslåede tid i europæisk historie og præsenterer nogle af deres største mesterværker fra Louisianas samling.

En solid samling af moderne tysk kunst
Louisiana Museum of Modern Art rummer som det eneste museum i Danmark en solid samling af moderne og kontemporær tysk kunst. Særligt markant er samlingen med værker af Polke, Kiefer og Baselitz, som har banet vejen for nye motiver, tilgange og materialer i maleri og skulptur. Disse kunstnere, født i 1930'erne og 1940'erne, har udviklet deres helt eget, unikke billedsprog rundet af efterkrigstiden og markeret genrejsningen af tysk kunst i et internationalt perspektiv.

Baggrunden for udstillingen
Udstillingen er støttet af Tove og Carsten Løvbjergs Almene Fond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden og Arne V. Schleschs Fond. Den giver de besøgende mulighed for at opleve en række af Polke, Kiefer og Baselitz' største værker, der skildrer en tid med spirende håb og tro på en lysere fremtid.

Praktisk information
Dato: Søndag den 15. september 2024
Tid: Kl. 10:00
Sted: Kunsten - Museum of Modern Art, Aalborg, Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg
Entré: Entrépris
Arrangør: Alle

Åbningstider:
Mandag: Lukket (dog særlige åbningsdage i ferier)
Tirsdag-torsdag: Kl. 10-21
Fredag-søndag: Kl. 10-17

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut