Forstå naturens tilbagegang: Foredrag på Aalborg Katedralskole

dato

Hvordan kan vi redde de truede arter? Tirsdag den 12. november 2024 kl. 19:00 inviterer Aalborg Katedralskole til et spændende foredrag, hvor tre eksperter vil dykke ned i årsagerne til naturens tilbagegang og diskutere mulige løsninger. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" fra Aarhus Universitet.

Den vilde natur er under pres, og mange dyre-, plante- og svampearter er i fare for at uddø. Men hvornår startede denne nedgang, og hvad er de underliggende årsager? Dette foredrag giver en unik mulighed for at forstå naturens spilleregler og de menneskeskabte trusler, der påvirker økosystemerne.

Eksperternes indsigt i naturens historie

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med tilbage til en tid, hvor planeten var fyldt med store eksotiske dyr, såsom huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab fra middelalderen til 1800-tallets industrialisering. Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil diskutere nutidens biodiversitetsudfordringer og præsentere naturforbedrende projekter i Danmark.

Muligheder for at vende tilbagegangen

Foredraget vil også fokusere på, hvordan vi kan vende den negative udvikling. Anne Eskildsen vil dele eksempler på initiativer fra private borgere, myndigheder og virksomheder, der arbejder for at forbedre forholdene for den vilde natur i Danmark.

Arrangementet er gratis, og der er mulighed for at følge foredraget via live streaming fra Aarhus Universitet. Deltagere kan læse mere om foredraget, se billeder og finde information om pladsreservation via dette link.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Aalborg Katedralskole, Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg
Entré: Fri entré
Læs mere om foredraget og tilmelding: her
Arrangør: Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut