Ulv set i villakvarter nær Aalborg

Profilbillede

Det nye år er knap i gang før nytårsraketternes adrenalinkick kan erstattes af noget helt andet – nemlig en omstrejfende ulv. Det blev da også til lidt af et chok for en beboer i et villakvarter nær Aalborg.

Starten af januar 2022 bød på rig mulighed for at få morgenkaffen galt i halsen for Jakob Noe, der bor lidt udenfor Aalborg i Svenstrup. Han kiggede nemlig ud ad vinduet lige tilpas til at nå at se en ulv gå forbi. 

"Det første jeg tænkte var, at det er kraftedme en stor hund. Det råber jeg så til min kone Dorthe, der sidder og arbejder inde i stuen. Da jeg rejser mig op, ser jeg den komme gående forbi en halvmur, stoppe op og kigge ind på mig. Nej det er sgu en ulv", fortæller Jakob Noe til aalborg:nu.

Den stille og rolige morgen på hjemmekontoret blev pludselig lidt mere spændende, da den endte med flere sekunders øjenkontakt med den ubudne gæst. 

Det har dog ikke givet nordjyden synderlig nervøsitet for nu at færdes udenfor – heller ikke, når han lufter sin hund. Det kan dog blot ærgre ham, at han kun nåede at forevige fodsporene i sneen og ikke ulven.

Fanget på overvågningskamera

Det nåede naboen til gengæld. Her har et overvågningskamera hos Flemming Skjøtt til gengæld. Videoen fangede et glimt af ulven, da den passerede vejen i villakvarteret Midgården.

Der har i mere end 200 år ikke været kutyme for ulve i Danmark. Det har dog taget om sig siden den første ulv blev fundet i Thy Nationalpark tilbage i 2012 – dog i død tilstand.

Ulven er i Europa betragtet som det andet største rovdyr - kun overgået af den brune bjørn.

Der befandt sig i 2021 mindst 11 voksne ulve og fire hvalpe i Danmark. Her er den ene altså fanget på video nær Aalborg. 

Kilde: Redaktionen