Uge 29 byder på dans og musik i Aalborgs gader

Folkedans i Køge 2017 (Foto: aalborg-reklamefoto.dk) (Fotokilde: Kirsten Svendsen)
Profilbillede

Af: Kirsten Svendsen, Landsstævne for folkedans og spillemænd

Landsstævne for folkedansere og spillemænd i uge 29. Vær med til nogle af aktiviteterne.

Vi tyvstarter 12. juli, hvor vi starter en konkurrence om at finde flest små folkedanserfigurer i butiksvinduer. I nogle af forretningsvinduerne i Algade og Bredegade står små folkedanserfigurer fra den 12. juli og frem til den 20. juli kl. 12.

For at deltage i konkurrencen skal du have en konkurrenceseddel. De udleveres i de deltagende forretninger og kan hentes i receptionen på Aalborg Historiske Museum, Algade 48.

Når konkurrencesedlen er udfyldt med navnene på de forretninger, der har små folkedansere i vinduerne, skal den inden kl. 12 onsdag d. 20. juli afleveres i receptionen på Historisk Museum eller på Landsstævnets kontor, der ligger på Vesterkær Skole, Skydebanevej 1, 9000 Aalborg. Der er mange fine præmier.

Vinderne af konkurrencen udtrækkes ca. kl.15.45 på Nytorv onsdag i landsstævneugen i forbindelse med afslutningen på folkedanseropvisningen. Vinderen skal være til stede for at deltage i lodtrækningen.

Søndag den 17. juli kl. 19.30 spilles der op til Spillemandsbal i Stadionhal 1. Birgit og Mogens Cramer spiller og Kirsten Bjerregaard er instruktør. Alle lokale borgere, turister og folkedansere kan deltage. Der tages entre. Møllekvadrillen står for arrangementet denne aften.

Mandag d. 18. juli kl. 15.25 åbnes stævnet med optog, hvor stævnedeltagere, børn, unge og voksne, deltager. Optoget starter på Teglgårds Plads og går til Honnørkajen. På Honnørkajen spiller De Nordjyske spillemænd under ledelse af Ivan Amtoft op til dans.

Landsstævnedeltagerne giver en opvisning, hvorefter der bliver mulighed for publikum at afprøve folkedansen ved at danse med en landsstævnedeltager. Husk. Alle spillemænd er velkomne til at spille med. Mange af danserne vil bære deres folkedanserdragt under opvisningen.

Tirsdag d. 19. juli kl. 16.30 – 17.30 afholdes Kirkekoncert i Vesterkær Kirke for alle, der har lyst til at høre god spillemandsmusik.

Onsdag den 20. juli kl. 13.30 giver folkedanserne og spillemændene opvisning i Aalborgs centrum, Budolfi Plads og Salling ved indgangen fra Algade. Herefter samles folkedanserne og spillemændene på Nytorv, hvor alle kan danse med og få en fornemmelse af folkedansens sjæl og mærke den gode energi, det giver at danse.

Dansen ledes af Trine Andersen fra Møllekvadrillen og musiker er Bjarne Jensen. Trine er til daglig leder i Møllekvadrillen og er også med i bestyrelsen i Dans Danmark i aktivitetsudvalget og står i spidsen for vores Landsstævne i Ålborg i uge 29.

Bjarne Jensen spiller til daglig i mange foreninger i Vendsyssel og er også med i Spillemandskredsen i Region Nordjylland. Han spiller på harmonika, kontrabas og violin.

Dansen foregår i Vestre Fjordpark torsdag den 21. juli
Kl. 14 giver børn og unge opvisning i Folkedans i Vestre Fjordpark. Opvisningen vil foregå lige inden for porten til Vestre Fjordpark. Efter opvisningen skifter de unge dansere til badetøj, så de kan danse i vandkanten i Vestre Fjordpark. Har du lyst til at danse med i vandkanten, skal du huske badetøj og håndklæde.

Fredag vil den stå på afslutning for ugens aktiviteter. Til aften holdes en reception for særligt indbudte gæster på Travbanen, som afsluttes med alle deltagere. Landsstævneflaget vi blive overgivet til den næste by.

Lørdag vil der så være opbrud på skolelogi og campingpladsen inden middag og alle vil sige farvel og tak for denne gang. Campingpladsen efterlades uden man se, der har boet ca. 100 campingvogne på græsplænen. Alle dansere og spillemænd er gode til at passe på vores natur.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Kirsten Svendsen // Landsstævne for folkedans og spillemænd