Tiltale rejses i Mia-sagen

Profilbillede
dato

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har nu afsluttet sit arbejde med den juridiske vurdering af politiets meget omfattende efterforskningsarbejde i Mia-sagen. Og det betyder, at der nu foreligger et anklageskrift i sagen.

Det oplyser sagens ansvarlige anklager, specialanklager Mette Bendix. 

Der er derfor i dag, den 22. marts 2023, rejst tiltale i sagen. 

Sagen er forhåndsberammet til at foregå i Retten i Aalborg over ni retsdage fra den 7. – 29. juni 2023. 
Reglerne om aktindsigt gør, at politi og anklagemyndighed ikke kan udtale sig om indholdet af tiltalen på nuværende tidspunkt. 

Derfor har hverken politi eller anklagemyndigheden nogen yderligere kommentarer til sagen – og beder om offentlighedens forståelse for, at det ikke er muligt at bidrage med flere oplysninger. 

 

Særligt vedr. aktindsigt:  

Det er ikke muligt at udlevere et kopi af anklageskriftet til pressen før tidligst syv dage efter, at forkyndelse for den tiltalte er sket, dvs. anklageskriftet kan først udleveres til pressen fra den 29. marts 2023. 

 
Pressen kan ansøge om aktindsigt i anklageskriftet ved at afsende en e-mail til anklagemyndigheden på njyl-ankl@politi.dk   

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi