Nu kan du sende sovepose og regnjakke til service og reparation i Aalborg

Foto: PR
Profilbillede
dato

Et nyt initiativ hos Friluftsland i Aalborg gør det nu muligt få repareret alt fra tøj, vandrestøvler og sko til soveposen eller teltet – uanset om det er købt i forretningen eller ej. 

Tøj og sko er de to ting i husstanden, som danskerne mest sjældent vælger at få repareret, hvis det går i stykker. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv, hvor kun 11 procent svarer, at de vil undersøge muligheden for at få en sko repareret og 18 procent et stykke tøj. Men det skal der nu laves om på, hvis man spørger i Friluftsland i Aalborg, der netop har lanceret et nyt koncept, hvor man kan indlevere sit tøj, soveposen eller sko til reparation i forretningen, uanset om de er købt der eller ej.

– Vi vil gerne have, at tingene bliver brugt, til de ikke kan mere. Selvfølgelig er man nogle gange nødt til at give op, hvis stoffet er helt tyndslidt eller gummiet i en sål er mørnet væk, men som udgangspunkt ønsker vi at tilbyde reparationsservice på et så bredt udvalg af de varegrupper vi sælger her i butikken som muligt. Det er ikke gratis, men det er væsentligt billigere, end det er at købe nyt, siger Peter Bak jensen, der er butiksansvarlig i Friluftsland Aalborg, som er indgået i et nyt samarbejde med Outdoor Service, der står for reparationerne. 

Jo mere vi investerer, jo mere vil vi reparere

Ifølge undersøgelsen fra Dansk Erhverv fremgår det også, at danskerne et mere villige til at reparere deres ting selv eller få dem repareret, hvis tingene har kostet noget. 

– Vi sælger kvalitetsting, der skal kunne holde i mange år. Derfor tilbyder vi også reparationer og service. Når man har investeret i et kvalitetsprodukt, vil man jo gerne beholde det længst muligt. Derfor er det også fedt at kunne tilbyde hjælp til reparationer. Det er godt for kundens pengepung og for hele planeten, lyder det fra Peter Bak jensen.

Reparationer i detail vil vokse

Muligheden for at få blandt andet tøj og sko repareret er noget, man med stor sandsynlighed vil se mere af de kommende år, mener lektor i forbrugeradfærd og detailhandel ved institut for Dansk Detailhandel på Erhvervsakademi Dania, Ole Storm Jørgensen.

– I takt med at flere virksomheder skal efterleve ESG-rapporteringskrav, kan man godt forestille sig flere virksomheder gå lignende veje. For at det skal fungere for forbrugerne, er det væsentligt, at det kan betale sig. For eksempel giver det mening at reparere en sovepose til 3000 kroner, hvis det koster 500 og gør, at den så kan holde fem år mere, siger Ole Storm Jørgensen.

Friluftsland har siden 1980 forhandlet kvalitetsudstyr til outdoorlivet og er i dag en landsdækkende kæde med 12 forretninger. Virksomheden er ejet af den svenske koncern Fenix Outdoor, der blandt andet ejer det kendte mærke Fjällräven. Læs mere på Friluftsland.dk 

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.