Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Aalborg - mandag den 19. oktober

Kilde: Nordjyllands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk

Aalborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Læs mere på coronasmitte.dk

 

Nørresundby – narkopåvirket bilist uden førerret fik sin bil konfiskeret 


Da en patrulje kom kørende ad Abilgårdsvej i Nørresundby søndag den 18. oktober ved 21-tiden, lagde de mærke til en varevogn foran dem, som holdt for rødt lys.

Der var mørkt udenfor, så det var tydeligt, at føreren sad med en mobiltelefon i hænderne – hans ansigt blev nemlig lyst op. Og da lysreguleringen skiftede til grønt, holdt varebilen alligevel stille i et stykke tid, så der opstod en mindre kø i trafikken.

Politiet besluttede sig derfor at føre kontrol med føreren af varebilen.

Da betjentene henvendte sig til føreren, kunne de se, at hans øjne var røde og blanke. Mon han var påvirket af narkotika? Det skulle komme an på en narkometertest.

Desværre for føreren – som i øvrigt viste sig at være en 25-årig mand – gav testen positivt udslag for, at han tilsyneladende var påvirket af hash og kokain. Derudover kunne betjentene se, at manden i en forhenværende hændelse var blevet frakendt førerretten i 10 år.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 25-årige mand for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, kørsel uden førerret og ulovlig brug af håndholdt mobil under kørsel. Varebilen blev konfiskeret, og patruljen bragte manden ind for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken

Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis politiet stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.

Læs mere om narkokørsel på sikkertrafik.dk

Nørresundby – narkopåvirket bilist anholdt 


Fredag den 16. oktober ved 17-tiden kom en 25-årig mand kørende ad Forbindelsesvejen i Nørresundby i personbil – og dét lagde en patruljevogn på vejen mærke til. 

Af rutinemæssige årsager standsede patruljen den 25-årige mand til kontrol. En narkometertest blev her udført, og desværre for bilisten gav testen udslag: han var tilsyneladende påvirket af euforiserende stoffer.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af stoffer, hvorefter man kørte ham til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Nørresundby – bilist uden førerret sigtet 


En patruljevogn befandt sig ved Løvenborgparken i Nørresundby fredag den 16. oktober om aftenen, da betjentene her observerede en personbil. En personbil, som de besluttede sig for at udføre kontrol med.

Ved mødet med føreren, en 33-årig mand, kunne betjentene se, at han ikke havde gældende kørekort til personbil. Derfor sigtede politiet ham for kørsel uden førerret.

Svenstrup J – havefest holdt nabolaget vågne


Der var fest, farver og højt humør ved en havefest i Svenstrup J lørdag den 17. oktober om natten – og det skal der selvfølgelig være plads til. Men desværre for festens personer, var musikken fra deres soundbox til gene for nabolaget. Festen blev nemlig anmeldt til Nordjyllands Politi.

Vagtcentralen dirigerede en ledig patruljevogn til stedet, hvor politiet traf den ansvarlige for festen. Efter en fornuftig og venligsindet dialog skruede vedkommende ned for musikken. Natteroen indtrådte derved i området, og patruljevognen kunne fortsætte deres nattevagt.

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du/I fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Er du selv udsat for musik til gene? 

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på 1-1-4. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

Aars – bærbar PC og Xbox stjålet ved indbrud


En bærbar PC, en Xbox og kontanter – dét var blandt de stjålne genstande, da der var indbrud på Peder Stubsvej i Aars mellem mandag den 12. oktober kl. 14:00 og fredag den 16. oktober kl. 18:00.

Indbrudstyven knuste et vindue med en ukendt genstand, hvorefter man kravlede ind og listede rundt i søgen efter værdigenstande. Den ukendte gerningsmand forlod derefter gerningsstedet ad en terrassedør.

Har du set mistænkelig færden på Peder Stubsvej i Aars? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Indbrudstyven slår ofte til i efterårsferien
– Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 
 
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Aars – bærbar PC og Xbox stjålet ved indbrud


Et indbrud fandt sted på Tinglykke i Aalborg Sø mellem fredag den 9. oktober kl. 16:00 og søndag den 18. oktober kl. 14:15.

En ukendt gerningsmand fik adgang til adressen ved at afliste vinduet til en terrassedør, hvorefter man kravlede ind i huset. Blandt de stjålne genstande var et tastatur til en PC, kontanter og et armbåndsur. Indbrudstyven forlod derefter gerningsstedet ad terrassedøren.

Har du set mistænkelig færden på Tinglykke i Aalborg Sø? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Flere artikler