Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Aalborg - mandag den 10. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Aalborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Aalborg – narkopåvirket bilist forsøgte at køre fra politiet


Mandag den 10. maj ved 01-tiden lagde to betjente fra Nordjyllands Politi mærke til en personbil på Færøgade i Aalborg. En personbil, som de besluttede sig for at standse til kontrol.

Men bilisten efterkom ikke politiets anvisninger, som betjentene forklarer i deres rapport:

”Vi aktiverede udrykningssignalet på patruljevognen, hvorefter bilisten accelererede og forsøgte at stikke af fra patruljen.”

Efter en kort eftersættelse indhentede betjentene den mistænkelige bilist, hvor betjentene undervejs kunne se føreren samt en medpassager på forsædet. Under kørslen så betjentene desuden, at føreren af bilen – 24-årig mand – sprang om på bagsædet af bilen, hvorefter passageren bukkede sig ned, og køretøjet bremsede kraftigt. Betjentene parkerede derfor bag ved bilen og henvendte sig til de to personer.

Grundet mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika sigtede politiet de to personer, hvorefter man visiterede dem og ransagede køretøjet. Som følge af ransagning konfiskerede betjentene 0,23 gram kokain og 2 gram hash samt en kniv, der blev fundet i bilens handskerum.

Føreren af bilen oplyste uopfordret, at stofferne tilhørte ham, men nægtede at kende til kniven. En narkometertest viste dertil, at føreren tilsyneladende var påvirket af kokain og hash under kørslen. Ved et opslag i politiets systemer kunne betjentene også se, at føreren af bilen var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere hændelse.

Da passageren ikke havde noget af politimæssig interesse på sig, frafaldt sigtelsen om besiddelse af ulovlige stoffer.

 

Føreren af bilen, derimod, blev sigtet og anholdt for følgende lovovertrædelser:

 • Besiddelse af ulovlig kniv
 • Besiddelse af ulovlig narkotika
 • Kørsel under påvirkning af narkotika
 • Kørsel i frakendelsestiden
 • Mangel på agtpågivenhed
 • Mangel på at efterkomme politiets anvisninger
 • Kørsel uden brug af sikkerhedssele

Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Storvorde – solouheld: spiritusbilist kørte i grøften


Da en 21-årig bilist kom kørende ad Nørkærsvej i Storvorde lørdag den 8. maj om formiddagen, mistede han kontrollen over sit køretøj – hvorfor han endte med at køre i grøften.

Heldigvis kom ingen personer dog til skade i forbindelse med uheldet, hvorefter man kontaktede politiet. En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet, hvor man afgrænsede ulykkesstedet og undersøgte sagen nærmere.

Betjentene fik hurtigt mistanke til, at føreren muligvis var påvirket af spiritus, da hans øjne var meget røde. En alkometertest understregede betjentenes mistanke – den viste nemlig, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man kørte den sigtede til skadestuen for at udføre kontrol og for at udtage en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Hvad er straffen for spirituskørsel?

Nedenstående gælder for tilfælde, hvor der ikke er sket en ulykke i forbindelse med spritkørslen.

1. gangstilfælde (Promille mellem 0,5 og 1,2):

 • Du får frakendt kørekortet betinget. Det betyder at du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve) inden for 6måneder for at beholde kørekortet. Dumper du et forsøg, mister du kørekortet, indtil du har bestået begge prøver.
 • Du får en bøde, der ca. svarer til din netto månedsløn gange med promillen
 • Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

Kort sagt: lad bilen stå, hvis du er i tvivl.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Arden – spiritusbilist anholdt


Under kørende patrulje på Møldrupvej i Arden standsede to betjente fra Nordjyllands Politi en bilist til kontrol lørdag den 8. maj kort efter midnatstid.

 

Føreren af bilen – en 31-årig mand – vakte hurtigt mistanke til påvirket kørsel, hvorfor betjentene instruerede ham i at deltage i en alkometertest. 

En test, som gav udslag.

Det viste sig, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man hjalp den sigtede ind på bagsædet af patruljevognen. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel

 1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
 2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
 3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Aars – narkopåvirket bilist anholdt


Fredag den 7. maj ved 06-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Roldvej i Aars.

Af rutinemæssige årsager instruerede man føreren af bilen – en 22-årig mand – i at deltage i en narkometertest. Og desværre viste testen, at føreren tilsyneladende var påvirket af narkotika under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Brovst – indbrud i skur


Mellem mandag den 3. maj kl. 17:00 og lørdag den 8. maj kl. 19:00 fandt et indbrud sted på Janumvej i Brovst. En ukendt gerningsmand klippede en lås over for at få adgang til et skur, hvorfra man blandt andet stjal en orange havetraktor.

 

Har du set mistænkelig færden på Janumvej i Brovst? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play 

 

Aalborg – indbrud i lejlighed


Et maleri, mærkevarer i form af jakker, tasker og en orange cykel – dét var blandt de stjålne genstande, da en indbrudstyv slog til på Parkvej i Aalborg lørdag den 8. maj kl. 03:00-11:00.

Indbrudstyven brød her ind i en lejlighed ved at bryde hoveddøren op, hvorefter man gennemrodede lejligheden for værdier. Der var tydelige tegn på, at gerningsmanden bevægede sig gennem alle rum på nær badeværelset.

 

Har du set mistænkelig færden på Parkvej i Aalborg? Kontakt politiet på tlf. 114

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler