Mød dine EU-kandidater i Aalborg

Den garvede EU-ekspert, historiker og journlaist, Vibe Termansen, modererer debatten.
dato

Den 25. april inviterer Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) til valgmøde på Aalborg Bibliotek. Sammen med seks kandidater til Europa-Parlamentet diskuteres retningen for fremtidens europæiske samarbejde.

De seneste fem års valgperiode har udgjort en højdramatisk tid i EU’s historie, hvor spørgsmålene står i kø angående blandt andet klima, krig, forsyningssikkerhed, udvidelser og geopolitik.

 Det forestående valg til juni er derfor blevet kaldet et skæbnevalg. Omkring 400 millioner stemmeberettigede europæere skal sætte deres kryds til Europa-Parlamentsvalget og dermed være med til at definere EU’s fremtid.

 Men hvad bliver valgets store dagsordener? Hvem er kandidaterne? Og hvad vil de arbejde for i Parlamentet?

Det undersøger DEO gennem en lang række valgmøder landet over, hvor politikerne bliver bedt om at give deres bud på, i hvilken retning det europæiske samarbejde skal udvikle sig, og hvordan vi bedst løser de mange udfordringer i og omkring EU, mens du som vælger har mulighed for at få besvaret dine mest presserende spørgsmål.

Du kan møde og diskutere med nogle af de kandidater, der kæmper om 15 danske pladser i EU-Parlamentet, torsdag den 25. april på Aalborg Bibliotek, kl. 19.00-20.30. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig på www.deo.dk.

De foreløbige kandidater til paneldebatten er:

Melina Andersen – SF
Barikan Solecki – Moderaterne
Jakob Dyrmann – Venstre
Petar Socevic – Alternativet
Flemming Agerskov – Det Konservative Folkeparti
Asser Mortensen – Socialdemokratiet

Kilde: Demokrati i Europa Oplysningsforbundet