Mand sigtet for hvidvask og skatteunddragelse for store millionbeløb

Profilbillede

<br>Nordjyllands Politi har i går, den 21. november 2022, anholdt en mand, som man mistænker for hvidvask og skatteunddragelse for op mod 200 millioner kr. <br>

Det oplyser efterforskningsleder Jan Brun Sørensen, der er politikommissær ved afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, som forestår efterforskningen af sagen.  

Det er politiets opfattelse, at den mistænkte mand i løbet af en periode på to år, i 2021 og 2022, via sine selskaber har lavet omfattende hvidvask, skatteunddragelse og momsunddragelse for op mod 200 millioner kroner. 

”Jeg er tilfreds med, at vi har kunnet skride til anholdelse i denne sag om omfattende økonomisk kriminalitet,” siger Jan Brun Sørensen, der af hensynet til den verserende efterforskning i sagen ikke har mulighed for give yderligere informationer vedrørende politiets arbejde med sagen. 

”Men jeg kan da slå fast, at vores efterforskning i sagen naturligvis fortsætter, så vi kan få alle omstændighederne belyst.” 

Manden, der er 35 år og har boet i Nordjylland, skal i dag, 22. november 2022 kl. 13.00, fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling. 

Politiet har rejst sigtelser for hvidvask efter straffelovens § 290a, stk. 2 samt for grov skattesvig efter straffelovens § 289, stk. 1.  


Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi