Jysk Pension går med i etableringen af nyt finansielt rådgivningshus i Danmark

Profilbillede

Pensions- og rådgivningsvirksomheden Jysk Pension, der har hovedsæde i Aalborg City Syd, går med i et nyt stort finansielt rådgivningshus, som får navnet North.

Sammen med de tre virksomheder Contea, FinPro og Status indgår Jysk Pension partnerskab med Polaris og etablerer rådgivningshuset North, der vil tilbyde uvildig og komplet finansiel rådgivning til virksomheder, organisationer og deres medarbejdere. North bliver dermed den første rådgiver, som kan levere uvildig rådgivning inden for forsikring, pension, financial procurement og realkreditfinansiering med afsæt i de fire virksomheders eksisterende specialkompetencer på områderne, der suppleres med ansættelsen af en række yderligere kompetencer.

North etableres med Lars Gundorph som Group CEO og Per Klitgård som bestyrelsesformand. North henvender sig til private og offentlige virksomheder, og selskabet vil have særligt stærke positioner inden for rådgivning af bolig- og ejendomsselskaber, forsynings- og energiselskaber, erhvervs- og industrivirksomheder samt den offentlige sektor.

“Med North skaber vi et samlet og stærkt dansk rådgivningshus med fokus på at hjælpe kunderne med deres udfordringer og muligheder i et stadig mere komplekts finansielt univers. Her kan vi hjælpe med de rigtige løsninger og produkter, når kunderne skal identificere og træffe de rette valg for at nedbringe risici,” siger Group CEO i North, Lars Gundorph.

“Ledere i offentlige og private virksomheder vil gerne udfordres og efterspørger i stigende grad en kombination af specialiseret rådgivning, dokumentation, overblik og indgående viden om deres samlede behov. Kunderne forventer fagligt stærke og erfarne rådgivere med stor beslutningskompetence og en høj grad af tilgængelighed, og der er præcis, hvad vi tilbyder med North,” tilføjer Lars Gundorph, der i 2020 valgte at forlade jobbet som CEO i mæglervirksomheden Willis Towers Watson efter mere end 33 år i virksomheden.

Polaris indtræder som majoritetsaktionær i North sammen med ejerne af Jysk Pension, Contea, FinPro og Status, der alle investerer i det nye partnerskab, hvor også Lars Gundorph og Per Klitgård indtræder som medejere. Alle ejere og partnere i det i de fire rådgivningsvirksomheder fortsætter i North.

“De dedikerede og højt specialiserede partnere og medarbejdere i de fire rådgivningsvirksomheder er helt afgørende for at skabe værdi for kunderne i det daglige og derfor er vi glade for at kunne investere sammen og indgå et stærkt partnerskab med én fælles vision og strategi for North," siger Per Klitgård, der bliver selskabets bestyrelsesformand og har erfaring fra stillinger som administrerende direktør i Danica Pension og SEB Pension samt koncerndirektør i Codan Forsikring.

Jysk Pension fortsætter - ligesom de øvrige tre rådgivningsvirksomheder - indtil videre under egne navne og brands, ligesom virksomhedernes kunder fortsat vil have kontakt med deres nuværende rådgivere. I den kommende periode vil de fire virksomheder blive integreret i North med fokus på at forankre fælles kultur og værdisæt samt realisere synergier fra vidensdeling, forretningsudvikling, markedsføring, administration, IT og salg.North ventes etableret som fælles organisation og brand senest med udgangen af 2021 med en ambition om at forfølge organiske og akkvisitive vækstmuligheder i det danske marked for på længere sigt at udvide til øvrige nordiske markeder.

 “Vi ser frem til at samarbejde med en gruppe kompetente og dedikerede specialister om at skabe et stærkt og unikt rådgivningshus i det danske marked. Vi har dyb indsigt i branchen og rigtig gode erfaringer med at etablere og udvikle partnerskaber, som skaber nye muligheder og større værdi for kunderne. Det danske marked for uvildig, finansiel rådgivning er under forandring, og med North vil vi bidrage til konsolideringen og udviklingen af markedet,” siger Rune Lillie Gornitzka, Partner i Polaris.

Kilde: Jysk Pension