Imponerende 360 graders udsigt over Aalborg

Profilbillede
Anja Nielsen

Det er ikke det velkendte Aalborg Tårn, der er tale om, men derimod det kommende skyview, når nyt parkeringshus opføres i Stigsborg ved Aalborg. Her vil være intet mindre end imponerende 360 graders udsigt over Aalborgs havnefront samt Nørresundby, når den 21 meter høje bygning står klar med smuk udsigtsplatform fyldt med grøn beplantning.

By- og landskabsudvalget mangler endnu godkendelse af et kommende projekt med bl.a. parkeringshus, der kommer til at give aalborgensere samt andre interesserede muligheden for dette smukke skyview ud over Aalborg. 

Bygningen, der forventes at komme til at rage hele 21 meter op i luften, har, ud over sin spektakulære udsigt, også bæredygtige ambitioner med bl.a. grøn beplantning på taget, solceller og mulighed for bl.a. delebiler og cykelparkering. 

Del af et større projekt

Selve udsigtsdelen – også kaldet Skyen – får offentlig adgang. Her kan du således medbring picnickurven og nyde en dag i det fri med en helt enestående udsigt ud over Aalborg.

Parkeringshuset er dog blot en del af et større projekt i Stigsborg området ved Aalborg, der også byder på masser af beboelse, stort grønt område, planer om arbejdspladser samt en kommende cykelbro over fjorden. 

Alt i alt et spektakulært projekt – ikke blot på udsigten, men også hvad gælder arkitektoniske og bæredygtige løsninger.

Kilde: Redaktionen