Holm & Nørregaard fortæller historien om Bent Fabricius Bjerre

Stig Nørregaard og Karsten Holm (Foto: K. Holm)
Profilbillede

Af Karsten Holm

Stig Nørregaard og Karsten Holm er igen gået sammen, denne gang for at synge, spille og fortælle om en af de største musikalske personligheder i Danmark, nemlig Bent Fabricius Bjerre, som døde d. 28. juli 2020, efter kort tids sygdom.

Historien om Bent Fabricius Bjerre Stig Nørregaard og Karsten Holm er igen gået sammen, denne gang for at synge, spille og fortælle om en af de største musikalske personligheder i Danmark, nemlig Bent Fabricius Bjerre, som døde d. 28. juli 2020, efter kort tids sygdom.

Bent Fabricius Bjerre blev født d. 7. december 1924 og blev altså 95 år, hvoraf næsten alle årene stod i musikken tegn. Den første melodi skrev han allerede som 7-årig, en vals i C-dur på 28 takter. I februar 2020 skrev han sangen ”Rejsen” til Caroline Hendersons album ”Den danske sang” i en alder 94 år, måske var det hans sidste.

Han er også kendt i det store udland, har som den eneste Dansker vunder en Grammy med sangen Alley Cat i 1962 og fik ved den lejlighed kunstnernavnet Bent Fabric. Sangen var oprindelig skrevet som en kendingsmelodi til et TV-underholdningsprogram ”Omkring et flygel” som sangen oprindelig hed.

De bedste sange, melodier og anekdoter
Stig og Karsten vil i denne koncertfortælling spille og synge nogle af de bedste sange og melodier, af manden, og fortælle anekdoter og historier om ham. Med nedslag i de næsten 90 år, som karrieren varede, vil publikum komme med på en lang musikalsk rejse.

Det bliver et overflødighedshorn af gode sange, såsom ”Nattens sidste cigaret” ”Jeg sætter min hat som jeg vil” ”Forelsket i København” og ”Kærlighed” men også instrumentalnumre som ”Pusterummet” ”Temaet fra Matador og ”Temaet fra Olsenbanden”

Koncertfortællingen varer ca. 70 min. Bent Fabricius Bjerre har sagt: ”Forelskelse er jo én ting, mens kærlighed er noget andet. Det er omsorg.” Historien om Bent Fabricius Bjerre består af: Stig Nørregaard: klaver & sang Karsten Holm: sang & guitar

Tid: Den 27. oktober kl. 19:00
Sted: Storevorde Sognegård

Koncertfortællingen varer ca. 70 min.

Bent Fabricius Bjerre har sagt:
"Forelskelse er jo én ting, mens kærlighed er noget andet. Det er omsorg.”

Historien om Bent Fabricius Bjerre består af:
Stig Nørregaard: klaver & sang
Karsten Holm: sang & guitar

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Karsten Holm.
Kilde: Karsten Holm