Gratis bus til studerende

Profilbillede
Carina Vessel

Ligesom både Odense, Århus og København bliver Aalborg hvert år tilvalgt som studieby af flere tusinde nye studerende. Men har man prøvet at være ny studerende i en by som Aalborg, er det ikke altid nemt at komme fra A til B - medmindre man har cykel til rådighed. 

Da det desværre ikke er alle studerende, som har en cykel, foreslår byrådsmedlem Daniel Borup, at busserne i Aalborg i en periode skal være gratis. På den måde vil de mange nye studerende ikke blot kunne komme til og fra studie, men også kunne komme ud og opleve flere områder af byen. 

Foruden de studerende, vil også Aalborg Kommune få rigtig meget ud af at gøre forslaget om gratis buskort til de mange studerende til en realitet. I form af at de studerende kan komme nemmere rundt, vil det også føre til at flere af byens steder, vil blive mere tilgængelige og dermed mere attraktive. 

To måneders gratis buskort

Vil forslaget få nok opbakning, forestiller Daniel Borup, sammen med resten af Venstre sig da også at ordningen, vil blive lavet således, at alle nye studerende ved studiestart vil få tildelt et ‘velkomst-buskort’. 

De studerende som takker ja til buskortet, vil derefter i to måneder kunne rejse gratis med bus rundt i Aalborg Kommune.

Kilde: Nordjyske