Godkendt eller afvist – Ny coronapasscanner på markedet

Foto: Stock Photo.
Profilbillede

Aalborgfirmaet Really a Robot kommer nu med banebrydende teknologi, der kan scanne, hvorvidt borgere har gyldigt coronapas, feber eller bruger mundbind. En lyd afslører, om du som borger er godkendt eller afvist.

Vi lever i en tid med fart på den teknologiske udvikling – også i Aalborg. Her har tre unge mænd, fra startup-firmaet Really a Robot, det sidste års tid arbejdet ihærdigt på udvikling af scannere, der let kan identificere en lang række corona-parametre.

Covid-19 har sat sit præg på samfundet – dette bl.a. i form af restriktioner, tests, mundbind og at skulle vise gyldigt coronapas på udvalgte steder.

Det nyopstartede firma har, med udgangspunkt i at ville gøre ”Coronalivet” lettere, udviklet scannere, der netop kan identificere nogle af disse parametre. 

Tjekker feber, mundbind og coronapas

De tre iværksætter bag Really a Robot, Andreas Hoffmann, Hugo Markoff og Jevgenijs Galaktionovs, byder på banebrydende teknologi. 

Det er formodentlig de første scannere af slagsen, i hvert fald i Europa, og derfor er der også allerede søgt om patenter.

Really a Robot har bl.a. udviklet scanneren #NoFever, der kan måle temperatur og selv indstiller sig automatisk efter højden på den person, der scannes. Der scannes endvidere om personen bærer mundbind eller ej.

Firmaet har også udviklet en helt ny coronapasscanner med QR-kode, der tjekker ægtheden af dit coronapas. 

Scanneren er opkoblet til det offentlige coronapasregister og vil give forskellig lyd afhængigt af, hvorvidt du som borger bliver godkendt eller ej.

Har du fået mod på at prøve den nye coronapasscanner, så har du lige nu muligheden hos Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor den første af sin slags er opstillet. 

Her kan du med hurtig scanning få svar på, om du er godkendt eller afvist.

Kilde: aalborgnu.dk