Kochs Kaffebar i Aalborg er historien om et karriereskift, kærlighed til god kaffe – og modet til at skabe noget nyt. Med sit varme interiør, lokalristede bønner og håndlavede fristelser har kaffebaren siden 2013 været et af byens mest populære åndehuller. Her er kvalitet, nærvær og den gode smag i centrum.
Et uventet eventyr i kaffens tegn
Da Jesper Holm Andersen efter 25 år i den finansielle sektor sagde farvel til jobbet som centerdirektør i Nykredit, havde han egentlig planlagt en fremtid som selvstændig ejendomsmægler. Men økonomiske konjunkturer ændrede kursen – og en ledig hjørnebutik i Aalborg blev i stedet startskuddet til Kochs Kaffebar, som han åbnede sammen med sin datter Christina i februar 2013.
Med Christinas erfaring fra Baresso og Jespers iværksætterånd var idéen klar: En lokal kaffebar med fokus på kvalitet, hygge og personlig betjening. Et alternativ til de store kæder. "En smag til forskel" blev deres motto – og det blev startskuddet til en café, hvor både kaffen og atmosfæren er noget særligt.
Efter nogle år trådte Christina ud af virksomheden, hvor Jespers anden datter, Amalie, kom med på vognen.

Vækst gennem mod, forandring og flødeboller
Kaffebaren begyndte i det små med blot 25 kvm og 10 siddepladser – og hurtigt fik deres håndlavede kæmpeflødeboller i vinduet kultstatus blandt forbipasserende og turister. Udvidelserne kom i takt med succesen: Først med ekstra etageplads og senere – i samarbejde med City Ejendomme – en større ombygning, der forenede to lokaler og skabte et samlet areal med plads til 100 indendørs og op mod 100 udendørs siddepladser.
I dag består Kochs Kaffebar af café, tagterrasse og den nyeste udvidelse: ”Oasen” – en hyggelig udendørsterrasse med 50 pladser. Antallet af ansatte er vokset fra et lille team til omkring 25 medarbejdere.
I 2018 blev arbejdet kronet med en Børsen Gazelle-pris – en milepæl, der cementerede kaffebarens rolle i byens erhvervs- og caféliv.
Kaffe med kærlighed og kvalitet
Hos Kochs Kaffebar handler det hele om smag – og det begynder med byens største udvalg af kaffe. Her brygges over 10 forskellige bønneblandinger fra hele verden – altid som espresso og aldrig som filterkaffe. Dertil kommer et bredt udvalg af specialte med op mod 20 varianter.
Menukortet byder på lette, kolde anretninger som smørrebrød, sandwich, tapas og nachos – alt tilberedt på bestilling for at sikre friskhed. Kaffen ristes lokalt, sirup og flødeboller fremstilles uden kunstige tilsætningsstoffer, og brødet leveres dagligt fra bager i Gistrup.

Kochs Kaffebar adskiller sig ikke bare gennem kvalitet og beliggenhed – men gennem menneskerne. Jesper går op i at ansætte personale med den rette attitude og menneskelige varme. Mange af medarbejderne er unge, og her prioriteres personlighed og udstråling over erfaring. Det skaber en stemning, hvor gæster føler sig velkomne og har lyst til at komme igen.
Caféens indretning bærer præg af ro og hygge med grønne planter, stille musik, spil og god plads mellem bordene. Her er det ikke fart, men nærvær, der er målet.
Vil du opleve kaffekærlighed på første hånd?
Så slå vejen forbi Kochs Kaffebar i Algade 23 i Aalborg – hvor smagen, menneskene og stemningen gør hele forskellen.