Flytteboom i Aalborg – få ekspertens bedste råd til en god flytning

Profilbillede
dato

Med årets rekordstore optag på de videregående uddannelser skal mange flytte. Flytteekspert i Aalborg, som i øjeblikket oplever stor efterspørgsel på depotrum til byens studerende, rådgiver til en god flytning.


I slutningen af juli kunne rekordmange kommende studerende – heraf 4194 på Aalborg Universitet i Aalborg – glæde sig over at være kommet ind på en videregående uddannelse. Optaget på landets uddannelser afspejles blandt andet i Aalborgs boligmarked, hvor især små lejligheder handles flittigt i august. Tal fra Boligsiden viser, at der gennemsnitligt over de seneste fem år er solgt 52 procent flere små ejerlejligheder på op til 60 kvadratmeter i august end i årets øvrige måneder i Aalborg.

Også BOXIT, der specialiserer sig i flytte- og opbevaringsløsninger, oplever en stigende efterspørgsel i august på især depotrum, som mange kommende studerende har brug for, indtil der er styr på den fremtidige boligsituation.

Der er ekstra stor efterspørgsel på opbevaring lige omkring studiestart. Der er nemlig mange studerende, der endnu ikke har fundet noget at bo i, når studiet går i gang og derfor lejer de et depotrum til deres ting og bor hos venner og bekendte, indtil de finder en lejlighed eller et værelse, hvor de kan bo, siger afdelingsleder hos BOXIT i Aalborg Claus Pedersen, der anbefaler følgende råd til en god flytning.

Spis, donér og kassér
Det siger sig selv, at jo mindre, der skal flyttes, des nemmere, og sjældent fås en bedre anledning til at rydde ud i gemmerne end en flytning. Hvis du har mange ting, du ikke længere bruger, kan noget måske doneres til velgørenhed, mens andet bare skal smides ud. Begynd gerne at spise, hvad du har i fryseren et par uger inden, du skal flytte – så undgår du også besværet med at flytte tøende madvarer. 

Pak en weekendtaske
Lige efter flytningen – inden tingene atter er pakket ud af flyttekasserne – er det surt, hvis tandbørsten, rene underbukser eller andre essentielle ejendele ikke er til at finde. Pak derfor en taske eller flyttekasse, der kan holde dig kørende et døgns tid, med det mest basale som for eksempel toiletsager, håndklæde og tøj til et par dage.  

Pak klogt
Hvis du har pakket tilfældigt, risikerer du at skulle rode mange kasser igennem for at finde, hvad du har brug for. Så pak dine køkkenting i én kasse og dit tøj i en anden og marker tydeligt, hvilket rum hver kasse tilhører. Når du pakker skrøbelige ting som glas eller porcelæn skal du være særligt påpasselig. Til glassene er det en god ide at bruge glasindsatse i flyttekasserne, og til porcelæn er silkepapir ideelt til indpakning. Husk derudover, at flyttekasserne ikke må pakkes for tungt – hellere mange lette kasser end få tunge. 

Vær i god tid
Selvom du måske ikke synes, at du har meget, der skal flyttes, tager arbejdet ofte længere end forventet. Begynd derfor at pakke i god tid, og spørg familie og venner om flyttehjælp, så snart du kender datoen. Er der mange, der kan give en hånd, behøver det nemlig ikke blive en hverken hård eller sur tjans for nogen. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Epicent.dk