En mand anholdt i alvorlig voldssag – to mænd eftersøges fortsat

Profilbillede
dato

En af de tre mænd, som Nordjyllands Politi efterlyste i offentligheden den 19. februar 2024 i forbindelse med et voldeligt overfald i Aalborg, blev i går, den 2. marts 2024, anholdt af politiet. Anholdelsen skete i Københavns Lufthavn, og den blev foretaget af politiet i lufthavnen.

Det oplyser lederen af efterforskningen af overfaldet, politikommissær ved Nordjyllands Politi, Kenneth Rodam. 

 

Der er tale om en 22-årig mand, der blev pågrebet af politiet den 2. marts omkring middagstid, da han ankom til lufthavnen med et fly fra udlandet. 

 

Fremstilling i grundlovsforhør 

Den anholdte mand vil i dag, den 3. marts kl. 12.30, blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg. Og her vil anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi kræve lukkede døre. Det sker af hensynet til den igangværende efterforskning. 

Og derfor er det også yderst begrænset, hvad Nordjyllands Politi kan udtale sig om til offentligheden i relation til sagen. 

 

Massiv efterforskning – adskillige er anholdt

Politikommissær Kenneth Rodam kan dog oplyse, at den anholdte mand har tilknytning til det kendte bandemiljø, og det er politiets opfattelse, at overfaldet i Aalborg den 6. februar 2024, der overforskes som alvorlig vold, var planlagt. 

”Der er efter vores vurdering tale om et internt opgør i et kriminel miljø, men det ændrer naturligvis ikke på, at overfald og vold i det offentlige rum er helt og aldeles uacceptabelt,” pointerer politikommissæren.     

Nordjyllands Politi har da også lige siden efterforsket de nærmere omstændigheder særdeles intenst. 

Og det har blandt andet tidligere ført til adskillige anholdelser i sagen. I alt sidder 5 mænd i øjeblikket varetægtsfængslet i forbindelse med sagen.  

Den 31-årige mand, der blev overfaldet, pådrog sig alvorlige, men dog ikke livstruende skader. 

 

To mænd fortsat efterlyst 

Nordjyllands Politi har fortsat en aktiv efterlysning af yderligere to mænd, der er mistænkt i overfaldssagen og ligeledes har tilknytning til det kendte bandemiljø. De blev offentligt efterlyst allerede den 19. februar 2024. 

 

Det drejer sig om: 

  • Rasmus Ørskou Jensen, 26 år gammel og med bopæl i Midtjylland. 

Ring 114 med oplysninger

  • Mathias Meyer Strauss, 21 år gammel og med bopæl i Nordjylland.

Ring 114 med oplysninger

Nordjyllands Politi opfordrer fortsat kraftigt de to mistænkte mænd i sagen til straks at melde sig til nærmeste politi. Og har man oplysninger om deres opholdssted eller andre informationer til politiet, så skal man ringe på telefon 114.

 

Politiet har ingen yderligere oplysninger i sagen til offentligheden på nuværende tidspunkt. 
 

Nordjyllands Politi opfordrer medier til at afpublicere billede og navn af den 22-årige mand, der den 2. marts 2024 blev anholdt. 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi