DM-ugen skruer kraftigt op for publikumsoplevelsen

Foto: Aalborg kommune.

Publikum og Aalborgs borgere kan se frem til en ny stor åbningsceremoni, koncerter, et ’kom-og-prøv-område’ og et nyt stort samlingssted, når DM-ugen vender retur den 21.-25. juni. Alt sammen side om side med flere end 200 danske mesterskaber.

DM-ugen er et dansk mini-OL, som skydes i gang den 21. juni med en ny stor åbningsceremoni, som blandt andet vil blive brugt til at hylde de mange frivillige, der er fundamentet i dansk foreningsliv. Derudover vil DM-ugens besøgende som noget nyt få mulighed for at prøve kræfter med en lang række sportsgrene.

Det sker i et særligt aktivitetsområde ved havnefronten. De store udvidelser muliggøres med et nyt partnerskab mellem Spar Nord, Spar Nord Fonden og DIF.

Vigtig forstærkning
DM-ugen kom fantastisk fra start i 2022, men et nystartet event, der skal bide sig kærligt fast i hele Danmark, har konstant brug for at udvikle sig. Derfor er der også brug for forstærkning.

- Vi er utrolig glade for, at vi med det nye partnerskab, kan realisere nogle af de mange ambitioner og drømme, som vi har på DM-ugens vegne. Med Spar Nord og Spar Nord Fonden med på holdet kan vi sammen bygge videre på sidste års store succes.

- DM-ugen skal i sin natur kåre og hylde det bedste fra dansk eliteidræt, men DM-ugen er også fascination, nysgerrighed, foreningsliv, frivillige kræfter og masser af gang i den for publikum og byens borgere. Det glæder os, at vi nu kan skrue op for den del, så vi for alvor kan byde alle velkommen til en kæmpe sportsfest igen til sommer, fortæller Hans Natorp, der er formand i DIF.

Folkefest for alle
Hos Spar Nord Fonden ser man frem til at støtte op om de nye tiltag:

- Med DM-ugen samler vi lokale, besøgende og hele Foreningsdanmark til en stor folkefest, hvor alle – ganske gratis – har mulighed for at komme helt tæt på de dygtigste idrætsudøvere i Danmark,” fortæller direktør i Spar Nord Fonden, Bo Uggerhøj, og fortsætter:

- Vi ønsker også at involvere de mange besøgende i idrætsaktiviteterne. Spar Nord Fonden etablerer derfor i samarbejde med DIF og lokale foreninger, et stort kom-og-prøv-område, hvor besøgende – både børn, unge og voksne – kan afprøve forskellige sportsgrene og mærke fællesskaberne.

- Vi glæder os også til at kunne hylde de mange frivillige og give dem ekstra opmærksomhed til åbningsceremonien. De gør en kæmpe indsats – både til selve DM-ugen og hver eneste uge året rundt i hele Foreningsdanmark, så det fortjener de.

Inspiration, hyldest og gode oplevelser
Også i Spar Nord er man begejstret for de nye tiltag, som partnerskabet er med til at sætte i søen:

- Med DM-ugen får vi ikke alene mulighed for at hylde de mange sportsudøvere, som vi kan bryste os af at have i landet, men også de mange foreninger og frivillige, som hver dag er med til at muliggøre, at der kan dyrkes sport i landets byer, fortæller bankdirektør i Spar Nord, John Lundsgaard, og fortsætter:

- Derfor glæder vi os også over at kunne være med til at sikre afviklingen af DM-ugen og forhåbentlig give såvel sportsudøvere, frivillige og tilskuere en fed oplevelse, ligesom det måske kan være en inspiration for nogen til at prøve kræfter med nye sportsgrene.

DM-ugen kan ikke kun opleves i Aalborg, men også ses på DR, der er mediepartner på eventet.  

Fakta om DM-ugen:

  • 34 specialforbund
  • +35 sportsgrene
  • +100 discipliner
  • +200 danske mesterskaber
  • +2.500 atleter og officials

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund, lokale foreninger - og værtsbyen Aalborg. Se mere på www.dmugen.dk. 


https://www.aalborg.dk/nyheder/alle-nyheder/2023/04/dm-ugen-skruer-kraftigt-op-for-publikumsoplevelsen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.