Aalborg fyldtes med jazz

Profilbillede
Anja Nielsen

Weekenden d. 28.-31. juli stod i Aalborg i jazzens tegn. Flere steder i byen kunne der således opleves skønne toner fra både lokale, nationale og internationale jazz navne. En sand begivenhed, der trak publikum til – ikke blot grundet den smukke musik, men også grundet den overskuelige pris på blot 25 kr. pr. koncert.

Aalborg er en by med mange spændende tiltag og tilbagevendende traditioner. Også i år kunne byens beboere således nyde godt af de mange optrædende bands og solister, der var på programmet på jazzfestivalen.

Det var bl.a. Huset i Hasserisgade, El Mundo, 1000Fryd og Center for Dansk Jazzhistorie, der lagde scene til de mange spændende optrædende fra både ind- og udland. 

På programmet var bl.a. navne som Dawda Jobarteh, Brave Noises, MEGA Improfauna, Olga Amelchenko, Jakob Mygind, Malte Schiller, Jens Fisker, Maria Reich, Xhud og Dmitrij Golovanov.

Bigband eksplosion

Traditionen tro, så afsluttes de fleste koncerter og festivaler med et imponerende topnavn. Det var også tilfældes, da dette års jazzfestival endte med et brag af en optræden. 

Det var topnavnet ”Supernova Bigband Explosion”, der fik æren af at afslutte med deres intet mindre end 18 mand store bigband. Det blev således hos El Mundo i Jomfru Ane Gade, at festivalen lukkede og slukkede for i år. 

En populær tilbagevendende begivenhed med jazz til alle interesserede aalborgensere – tilmed til en pris, så alle kan være med.

Kilde: Redaktionen