3 mænd fængslet for vold – tryghedspatruljering fortsætter

Profilbillede
dato

Som følge af voldsepisoden i går aftes i det centrale Aalborg, hvor Nordjyllands Politi aktuelt efterforsker en mulig skudafgivelse, er 3 unge mænd i dag, den 12. maj 2023, blev varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i retten i Aalborg i foreløbig fire uger.

Sigtelsen lyder på overtrædelse af straffelovens bestemmelse om grov vold opstået i forbindelse med en uoverensstemmelse mellem tre personer og en bil med to personer.  

Den ansvarlige for politiets indsats, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Lasse Kragh, oplyser, at efterforskningen af de nærmere omstændigheder stadig pågår. 

”Jeg vil gerne understrege, at vi i øjeblikket ingen indikation har af, at der skulle være afgivet skud, men det ændrer ikke på, at episoden med vold på gaden har været voldsom for vidner. Man skal naturligvis som borger i byen kunne bevæge sig trygt rundt i det offentlige rum uden at frygte, at man oplever voldshandlinger på gadeplan,” siger vicepolitiinspektøren, ”derfor kommer vi også til at efterforske den her sag grundigt, så vi kan få belyst omstændighederne klart før, under og efter – og få de ansvarlige stillet til ansvar.” 

 

Intern uoverensstemmelse – men helt forståelig utryghed 

Lasse Kragh oplyser i øvrigt, at det er politiets klare opfattelse, at der er tale om en voldsepisode, som er en udløber af en uoverensstemmelse i et internt miljø. 

”Derfor kan den slags, når det sker, naturligvis give anledning til, at der er nogle borgere, som føler sig utrygge. Det er naturligt og helt forståeligt,” fortsætter Lasse Kragh, der tilføjer, at Nordjyllands Politi som følge deraf hele resten af fredagen og hen over weekenden i øvrigt vil have et øget tilstedeværelse af uniformerede patruljer.

 

Mobilpolitistation indsættes – kig endelig forbi 

Derudover, pointerer vicepolitiinspektøren, vil Nordjyllands Politi opstille den mobile politistation i området omkring gerningsstedet, dvs. på Kjellerups Torv i det centrale Aalborg, lørdag den 13. maj i tidsrummet kl. 10 - 14. 

”Og man er velkommen til som borger at komme forbi og tage en snak med os om det, der er sket – og vi hører naturligvis også meget gerne for borgere, der måtte have set eller hørt noget i forbindelse med sagen,” lyder det fra Lasse Kragh.   

En fjerde mand blev også anholdt i går aftes, men politiets efterforskningsskridt i sagen kunne klart fastslå, at denne person ikke havde noget med voldsepisoden at gøre. 

”Han er naturligvis blevet løsladt, og sigtelsen mod pågældende er helt frafaldet.”  
 

Efterforskning pågår 

De øvrige anholdte – tre mænd på 19, 19, og 20 år fra lokalområdet – er fængslet frem til den 9. juni 2023 kl. 10.00, og imens forsætter politiets efterforskningsarbejde i sagen. 

Nordjyllands Politi har, af hensynet til dette arbejde, på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger.  

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi